Kundcase Ecogym – “Utan BRP hade vårt gym inte funnits kvar idag!”

June 3, 2020
June 3, 2020 David Hult

Kundcase Ecogym – “Utan BRP hade vårt gym inte funnits kvar idag!”

I Kungsängen, Stockholm ligger ett litet familjärt gym med premiumkänsla. Anläggningen heter Ecogym och drivs av eldsjälen Shahab Tahwildaran.

Gymmet hade en turbulent start för ca 2 år sedan och vi pratade med Shahab om hur uppstartsresan gick till. Hur BRP kom in i bilden och hans bästa tips för någon som vill och planerar att starta ett eget gym eller friskvårdsanläggning. Vi hade ett långt och intressant samtal med Shahab och intervjun är därför uppdelad i två delar.

DEL 1

Shahab välkomnar oss med ett brett leende och det känns som att vi redan känner varandra när han öppnar dörren till Ecogym. Att hans vision för gymmet innefattar ord som “familjärt, jämställt och trygghet blir extremt tydligt så fort vi kommer in på anläggningen. Medlemmarna som är på plats för att träna ler och hälsar glatt och den blandade åldern, nationaliteterna och träningsformerna ger en avslappnad och behaglig stämning. 

“För mig är det viktigt att alla känner sig välkomna, respekterade och bekväma på gymmet” säger Shahab. 

Shahab själv har en väldigt blandad erfarenhet, kanske är det därför han välkomnar olikheter så mycket? Han har gjort lumpen, har genomgått en rad olika teoretiska- samt yrkesutbildningar, arbetat som polis, personlig tränare och har drivit HVB hem för nyanlända. Det genomgående temat för Shahab har dock alltid varit en vilja att hjälpa sin omgivning på olika sätt. I sin nuvarande roll som ägare, medarbetare och PT på Ecogym får Shahab utlopp för den drivkraften genom att hjälpa sina medlemmar till en bättre hälsa och ett positivt socialt sammanhang på anläggningen!

Shahab är uppvuxen i Kungsängen från 5 års ålder. När han skulle flytta till sin nyproducerade bostadsrätt såg han möjligheten till att omvandla en av lokalerna på bottenvåningen till ett gym!

En start som gick väldigt fel

Han började planera och arbeta hårt med allt inför öppningen. Han köpte förstklassiga träningsmaskiner, inredning, annan utrustning och skapade allt det grafiska kring Ecogym. 

Han stod så i valet av systemlösningar för att hantera medlemmar, betalningar, inpassering med mera. Baserat på rekommendationer från olika håll så stod valet mellan BRP systems och ett annat system. Valet föll på det andra systemet vilket hade en något lägre prisbild och garanterade att alla Shahabs behov skulle tillgodoses av deras lösningar. 

Så blev tyvärr inte fallet. “Ingenting fungerade” säger Shahab och leendet försvinner från hans ansikte. Autogirot som leverantören lovat skulle fungera automatiskt gick inte alls att få till, inpasseringen låg nere så kunderna kunde inte komma in, försäljningen i kassan kom inte igång så inga intäkter kom in i bolaget. “Jag mådde inte alls bra” säger Shahab som beskrivning av det desperata läget för ca 2 år sedan. Det som hade låtit som guld och gröna skogar hade nu blivit ett ankare som höll på att sänka hela min verksamhet. “Jag hade inga intäkter, en massa kostnader och medlemmar som inte kunde komma in på anläggningen. Både jag och bolaget var i kris och trots att jag klagade och bad leverantören om hjälp så kunde de inte göra något!”

Då bestämde sig Shahab för att det räckte. Han sade upp avtalet med den gamla systemleverantören och ringde till BRPs säljare som han haft dialog med i upphandlingen. 

Fortsättning följer i nästkommande blogginlägg..

Läs mer om Ecogym på ecogym.se

Vill du veta mer om BRPs kompletta systemlösningar för Gym, Spa, Bad och Fritid?

Kontakta oss via hello@brpsystems.se

Contact

Direktkontakt

Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av information om vårt system

Besök eller kontakta oss

Diskettgatan 4, 583 35 Linköping
info@brpsystems.se
(+46) (0) 13 – 342 00 20

Våra medarbetare

BRP har 65 fantastiska medarbetare spridda över 4 olika team. Avdelningscheferna och kontaktuppgifter hittar du nedan.

Visa kontaktuppgifter

Anmäl dig för vårt nyhetsutskick

Contact