May 13, 2020 David Hult

BRP Outdoor – ett innovativt koncept för gruppträning utomhus!

“Väldigt smidigt!” säger BRP kunden Pia Carlsson, Campushallen

Den senaste tidens utmaningar för träningsbranschen på grund av Corona-pandemin har inte gått någon obemärkt förbi!

Begränsningar i proximitet, antal personer i folksamlingar och andra restriktioner samt rekommendationer har gjort att tränings- och fritidsanläggningar tvingats samt valt att ställa om sin verksamhet.

Omställningen har präglats av stor innovationskraft och det är imponerande att se hur både verksamheten och medlemmen förändrat sina beteenden för att kunna fortsätta med aktiviteter inom träning och hälsa.

Digitala träningspass på distans, PT online, hemlån av utrustning från gym osv har varit några av de snabba omställningar som skett i branschen. 

En av de viktigaste faktorerna till medlemskap i en träningsklubb, gym eller annan fritidsaktivitet är dock den sociala faktorn vilket i många fall går förlorad vid alltför digitaliserad verksamhet. 

Vad är då svaret på den utmaningen? Jo, den stavas Uteträning! 

“Vi ser fantastiska exempel runt om i landet där våra kunder och samarbetspartners arrangerar ordinarie gruppträningspass utomhus, gemensamma promenader samt olika typer av bootcamps. Ett sätt att dels hålla igång fysiskt och hålla uppe sina träningsrelaterade resultat och mål, men även få möjlighet till social interaktion med sina träningskompisar (på behörigt avstånd).” 

BRP Systems var tidigt ute med sin egen innovativa process för att stötta våra kunder under pandemin. Ett av tilltagen var att vi skapade en lösning för att kunna genomföra gruppträningspass, just utomhus, med samma möjligheter till att boka, pricka av och följa upp statistiskt på medlemmen. 

En av våra kunder som var snabba att haka på detta koncept var Campushallen i Linköping. Förutom de tekniska lösningarna har de även tagit nästa steg och byggt en helt ny uteträningsarena vilket ni kan se i bilden nedan. Vi frågade Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen/LSIF vilka delar av den tekniska lösningen de använder och hur de jobbar rent praktiskt med genomförandet av passen utomhus? 

“Vi använder ett brett utbud av produkter, system och tjänster från BRP där vårt senaste tillskott är en trådlös beaconlösning där man med hjälp av sin telefon kan checka in på anläggningen och hämta ut passbiljetter.
Nu tar vi nästa steg med denna lösning där syftet är att göra incheckningen vid utepass smidigare för både deltagare och instruktör.”

“Medlemmen bokar sig som vanligt på passet via vår app eller hemsida och när han/hon sen kommer till passet så finns en portabel beaconläsare monterad på vår ute-stereo som känner av att den tränande befinner sig i närheten och då kan denne checka in på passet eller i utegymmet. 

Väldigt smidigt!

Vi använder denna lösning på samtliga våra gruppträningspass utomhus och inom kort kommer vi också använda den för incheckning i vårt utegym Plattan. Mycket bra tjänst för tränande som inte vill gå in i lokalerna men ändå få statistik på sitt tränande och för oss som aktör för att få statistik på deltagandet och användandet.”

Det ska bli spännande att följa er utveckling med fokuset på uteträning och digitala stöd från BRP systems för att underlätta för era medlemmar att fortsätta sin väg mot en stark kropp och ett stärkt immunförsvar!

 

Kontakta sales@brpsystems.se för mer information om hur BRP Systems hjälper träning, fritid, bad och upplevelsebranschen med lönsamma, stabila och innovativa systemlösningar!

Läs mer om Campushallen på campushallen.se

Läs mer om BRP Systems på brpsystems.se 

Contact

Direktkontakt

Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av information om vårt system

Besök eller kontakta oss

Diskettgatan 4, 583 35 Linköping
info@brpsystems.se
(+46) (0) 13 – 342 00 20

Våra medarbetare

BRP har 65 fantastiska medarbetare spridda över 4 olika team. Avdelningscheferna och kontaktuppgifter hittar du nedan.

Visa kontaktuppgifter

Anmäl dig för vårt nyhetsutskick

Contact